Menu Luk

Augusthilsen 2019

Sensommeren nærmer sig så småt. Jazzen er vel overstået. Efter et dobbelt skybrud i begyndelsen af ugen, med mere end 50 mm regn, endte ugen med
rigtig fint vejr og masser af glade festival gæster.

Sommerhusområdet har været velbesøgt hele sommeren, og er det stadig. Den nye badebro er blevet godt modtaget, og det er jo rigtig godt.

Mindre godt er oplevelsen af løse hunde flere steder i området, endda store som bl.a. på stranden skabte frygt hos både børn og voksne. Det er udløst en skarp påtale fra min side. Der er generelle lovkrav om at holde hunde i snor. Og vi skilter ved indgangene til vores område (se vedhæftede fil) med besked om at hunde skal holdes i snor, og deres lort i pose. Hunde er selvfølgelig velkomne til at løbe uden snor, men kun på egen grund og kun hvis den er hegnet. Hverken børn eller dyrevildt skal udsættes for løse hunde.

Jeg skrev for nogen tid siden ud med opfordring til at skære hække og hegn, især brombær, tilbage. Og til at få klippet højt ukrudt ned, så frøspredning minimeres. Jeg vil sige stor tak til de rigtig mange, som har fulgt opfordringen og gjort en flot indsats. Det er de fleste, og jeres indsats har været meget klædelig for området, som dermed har taget sig godt ud, også for de mange turister i løbet af sommeren. Men, – der er stadig enkelte, som hverken tilser deres ejendom eller interesserer sig for at vedligeholde den efter forskrifterne i deklarationen for området. Hvis man af en eller anden grund ikke magter at holde sin grund, kan jeg kun opfordre til at kontakte f.eks. Sønderby Smedie, der vil kunne påtage sig at gøre indsatsen. Inden længe vil Markvandringsudvalget igen gå en tur i området, og derefter vil der tilgå ‘direct mail’ til de, hvis grunde ligger hen som vildnis. Det bliver forhåbentlig et fåtal.

Vi har netop opsat et skilt ved lager af vejmateriale (se vedhæftet fil), der oplyser at stedet netop er forbeholdt vejmateriale og intet andet. Området ligger ved strandengen, i forlængelse af vendepladsen for enden af Lyngvej, og tager sig rigtig pænt ud lige nu.

Det var en hilsen med både surt og sødt. Heldigvis mest sødt.

Bestyrelsen ønsker fortsat god sommer.