Menu Luk

Tang og andet

Kære alle i Lille Strandgaard, Femø

Efter en pinse med højsommer, hvor rigtigt mange var i deres huse, har vi nu en Grundlovsweekend med mere alsidigt vejr. Men skønt er her nu alligevel.

De fleste af os kan også blive enige om, at den tangbræmme der ligger langs stranden, og de tangbunker der ligger på stranden ikke er særligt skøn.

Der er flere der har spurgt, om vi kunne gøre noget ved det. I bestyrelsen har vi vendt problematikken, og har ikke kunnet finde en brugbar og stabil løsning.

Problemerne er som følger:
Hvis alt tangen på stranden skal fjernes, vil det kræve meget maskinkraft, som let kommer til at ødelægge vegetation, strandeng mv. Det, at der ligger flere 100 m3 giver problemer ved bortkørsel. Samtidig er spørgsmålet, hvem der vil kunne aftage så stor en mængde. Det vil i givet fald komme til at koste kassen.

Hvis vi fik fjernet tangen fra stranden, så ligger der en tanggrød adskillige meter ud i vandet. Ved næste pålandsvind, vil den tanggrød skylde op på stranden, og så kan vi starte forfra.
Ydermere ligger der tang langs det meste af kysten på vores side af øen, som også risikere at flytte op eller ned på vores strand.

Så vidt jeg har fået oplyst, er det første gang vi har oplevet så store mængder tang i mindst en 1/2 menneskealder. Tilgængelig har naturen altid ryddet op efter sig selv på et tidspunkt.
Så vi skal nok bare være lidt tålmodige, og indse at vi ikke altid kan styre naturens gang, og så vidt vi kan se, så forsvinder bunkerne med tang stille og roligt fra standen.

De sidste efterretninger fra medierne angiver at forsamlingsforbuddet hæves til 50 fra mandag den 8. juni. Det betyder, at vi i bestyrelsen begynder at planlægge opsætningen af badebroen. I hører nærmere.

De bedste hilsner

Henning Hellwing
Formand
G/F Lille Strandgård Femø