Menu Luk

Høkereren og badebroen 2020

Kære Alle

Vi har modtaget denne ærgerlige besked, om at høkeren har trukket sig. Det betyder, at sådan som det ser ud nu, går vi ind i sommersæsonen uden indkøbsmulighed af dagligvare på øen. Samtidig vælger vi at udsætte opsætningen af badebroen til efter den. 8. juni, når vi forventer igen at må samles mere end 10 personer. Mere om det senere.

Mange hilsner
Henning Hellwing

Kære alle

Jeg er utroligt ked af at sende denne besked til jer. Det er trist og ærgerligt, men desværre nødvendigt. Det er også irriterende, at vi ikke kan mødes og snakke det hele igennem med hinanden på sædvanlig “Femø-facon”.

For os er det vigtigt, at I bliver de første, som får besked. Den vedhæftede pressemeddelelse bliver først sendt til pressen senere. Måske justerer vi lidt, hvis der når at komme nyt om mere “genåbning”.

Vi vil anstrenge os til det yderste i fællesskab for at sikre forsyninger med dagligvarer året rundt til Femø. Sommerbutikken er ikke opgivet – men “kun udsat” til sommeren 2021. René har allerede givet tilsagn om, at han vil fortsætte leverancerne fra Kragenæs til Femøbeboerne indtil videre.

Vi har for længst afleveret ansøgninger om fondsmidler til nyt køle- og fryse-anlæg, ovn m.v. . Vi har modtaget positive tilbagemeldinger, men endnu ikke endelige svar. De endelige svar kommer nok først i løbet af sommeren / til efteråret sammen med adgang til pengene.

Sussie og Bo har måttet melde fra for kort tid siden, fordi Coronaen gør et stort indhug i grundlaget for butikken her i sommer. Vi i Beboerforeningens bestyrelse er nået til den konklusion, at vi ikke kan stable en funktionsduelig butik på benene nu baseret på frivillig arbejdskraft.

Vi skulle også ud at låne penge indtil vi kunne få fondsmidler udbetalt, hvis altså fondene faktisk bevilger dem til os.

Vores økonomi er ikke til at “selvfinansiere”, og med den beskrevne risiko for NEJ fra fondene, skulle vi under alle omstændigheder have generalforsamlingens godkendelse til at optage (bank)lån.

Vi skal nok uddybe det hele nærmere, når vi får mulighed for at mødes med jer.

Vi har i den grad brug for en grundig dialog med jer Femøbeboere snart.

Med venlig hilsen
Ulrik Andreasen
Femø Beboerforening

Pressemeddelelse