Menu Luk

Sensommerhilsen fra Lillestrandgård 2018

Kære alle i Lille Strandgård.

Det er en sommer næsten uden ende. Og vi oplever, at rigtig mange af jer har nydt sommerdage på Femø. Der har været mere liv end de fleste somre. Men forholdene har da også været ualmindelig indbydende. Rigtig dejligt.

Det er også fint at iagttage, at mange af jer har gjort en indsats – tak for det! – med tilbageskæring af vildtvoksende buske, og især brombær som er meget aggressivt voksende.. Det handler om at respektere de vilkår, der er udmeldt af Lolland Kommune, og tillige vilkårene i vores deklaration for området. Som vi har skrevet ud om i flere omgange her i sommer.

Nu forholder det sig desværre også sådan, at et mindre antal intet har foretaget sig, ej heller efter at have modtaget rapporten fra Markvandringsudvalget. Bestyrelsen har gennemgået rapporten og besigtiget forholdene på ny. Det har givet anledning til et mindre antal påbud, enkelte med tidsfrist og risiko for beskæring ledsaget af regning for foretaget arbejde.

Apropos brombær, så har planten jo også en positiv side: øen bugner lige nu af bær, næsten overalt, og man kan på ingen tid plukke adskillige kilo. Så den gamle historie holder vand: der er intet, der er så galt, at det ikke er godt for noget. De skal bare styres, og plukkes, hvor de uden problemer vokser vildt. I tillæg er den gode nyhed, at færgetaksterne reduceres fra på søndag mandag. Derfor kan en sensommertur til Femø gøres noget billigere. Gå ind og tjek på Lolland Færgefarts hjemmeside.