Menu Luk

Forårsbrev 2020

Kære Sommerhusfolk

Normalt er vi mange, der på denne tid af året glæder os til, at det snart er påske, og at turene igen går til Femø.

I år er manges hverdag forandret. Restriktioner og bekymringer har vendt op og ned på mange ting, og mange traditioner i forbindelse med påskehøjtiden kommer til at holde pause i år.

Pandemien med Coronavirus, trækker et spor, som jeg tror, vi skal tilbage til 2. verdenskrig for at se mere voldsomt.

Der har kørt en diskussion, bl.a. på de sociale medier, om hvorvidt det er forsvarligt, at vi som sommerhusfolk kommer over på øen, dette var bl.a. udløst af et, i første omgang, uheldigt formuleret indlæg på færgens hjemmeside, og efterfølgende artikler på landsdækkende medier.

For nuværende, er der ikke noget sundhedsmæssigt problem i, at vi besøger vores sommerhuse. Blot vi overholder de nye regler på færgen, hvor vi bliver siddende i bilerne, og holder afstand til hinanden og de fastboende.

De normale samlingspunkter, kroen, høkeren, kirken mv. er lukket. Så sansynligheden for, at der skulle ske øget smitte spredning på den baggrund, er ikke tilstedeværende tvært imod i følge denne artikel.

Man skal dog være opmærksom på, at Lollands Færgefart varsler indskrænkning af afgange fra engang i næste uge. Følg Lollands Færgefart.

Dagens gode nyhed!

Apropos indkøb er dagens gode nyhed, at Havnehøkeren genåbner. Det forventes at Pinsen vil være åbningsweekend. Det er ifølge Beboerforeningen, det forrige høkerpar, Sussie og Bo, der har valgt at tage udfordringen op i denne sæson.

Til Pinse håber vi, at der er styr på Coronaekrisen, og at vi derfor kan opfordre alle til igen at handle lokalt, så vi denne gang kan bevare vores indkøbsmulighed på øen.

Se mere i Beboerforeningens nyhedsbrev, som vi eftersender.

Infomails om Femø

Man kan kvit og frit tilmelde sig Femøs mailiste, ved at sende en mail til beboerforeningens formand: marianne.ulrik@hotmail.com

Færgen

Der var lagt op til besparelse og forandringer i færgedriften i 2020. Vi erfarer, at der har været ført nogle svære forhandlinger mellem Lolland Færgefart og repræsentanter fra Ø-kontaktudvalget. Min vurdering er, at resultatet er blevet væsentligt bedre end frygtet. Sejltiden bliver forlænget med 5 minutter, færgen vil i fremtiden ligge i Kragenæs om natten. Til gengæld er der kun ganske få ændringer i afgange, der er endda fundet en løsning, så vi fra maj kan have middagsgæster lørdag aften, hvor de kan nå en færge hjem kl. 22.00 uden ekstra gebyr.

Den nye færgeplan, der gælder fra 3. maj 2020.

Badebroen

Når det bliver pinse, vil vi traditionen tro igen sætte badebroen op. Vi håber mange er klar, og som altid vil grundejerforeningen være vært med lidt at drikke efter opsætningen, både for brobyggerne og for tilskuere.

Vi mødes pinselørdag kl. 10.30.

I ønskes alle et godt forår, vi ses på afstand på Femø.

Henning Hellwing
Formand