Menu Luk

Badebro, vandledning og Skt. Hans

Selv om temperaturerne ikke er de højeste, så er det blevet et smukt og roligt solskinsvejr på Femø. Rapsen blomstrer, fuglene fløjter og hornfiskene svømmer i stimer ude i vandet.

Pinselørdag den 27. maj kl. 10.30 sætter vi badebroen op. Vi håber at blive en god flok til at løfte opgaven. Når broen er sat op, får vi en tår at drikke.

På generalforsamlingen i oktober besluttede vi at starte udskiftningen af samlingerne (anboringer) på vandledningen. Vi har i bestyrelsen indhentet priser hos to håndværkere. Vi fik det bedste bud hos Ole Smed. I samråd med Ole har vi valgt at starte på Markvej i år.
I forbindelse med arbejdet får Ole brug for at have en lille midlertidig materialeplads. Den kommer til at ligge ved bunken med vejfyld for enden af Lyngvej. Pladsen må kun bruges til oplag af vejfyld og Oles midlertidige grus- og jordbunker.

Fredag den 23. juni er det sædvandentro Skt. Hansaften. Det er også den aften vi må brænde haveaffaldsbunken ned. De to følgende uger efter Skt. Hans, frem til den 8. juli 2023, vil der være lukket for aflevering af haveaffald, da Henrik skal have mulighed for at fjerne aske og andre rester, som fra pladsen. Vi håber på jeres forståelse.

Til sidst en lille påmindelse til jer, der har grunde på Lyngvej ud mod vandet. Husk, at I kun må slå græsset, og bearbejde jorden inde på egen matrikel (se kortet her under) https://kort.matrikel.dk/spatialmap. Husk i øvrigt at være opmærksom på reglerne i forhold til strandbeskyttelseslinjen: https://kyst.dk/strand-og-klit/strandbeskyttelse/ (den gule linje på kortet herunder).